Periyodik ölçüm ve mühendislik hizmetleri

Tüm periyodik kontroller teknik kadromuz tarafından yapılmaktadır.

Periyodik ölçüm ve mühendislik hizmetleri

İşyerlerindeki sağlık ve güvenlik önlemlerinin yeterliliğin ve güvenilirliğinin ölçülmesi, aksayan hususların saptanabilmesi,çalışmanın verimli bir şekilde ve kesintisiz sürdürülebilmesi için belirli kontrollerin, ölçümlerin,bakımların periyodik olarak yapılması gerekir. İş Hijyeni ölçümleri bu kapsamda önemli olup, çalışanların işin getirdiği olumsuz etkilerden korunması ve rahat bir çalışma ortamında faaliyetleri devam ettirmesi esastır.Yapılacak olan ölçümlerde işyerinin ve o işyerinde çalışanların durumu sürekli izlenebilir, aksaklıklar rahatça görülebilir.

Kaldırma-iletme ekpimanlarının periyodik kontrolleri

Kaldırma araçlarının periyodik kontrollerinin yapılması hem güvenli çalışma koşullarının gereği, hem de yasal düzenlemelerin zorunlu kıldığı bir uygulamadır. Ülkemizde kaldırma araçlarının yanlış kullanılması ve kusurlu araçların kullanılması sonucu çok sayıda üzücü kaza olmaktadır.

Bu nedenle İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında yılda bir kez periyodik kontrollerinin yapılması gerekmektedir.

* Vinç Periyodik Kontrolü

* Kule Vinç Periyodik Kontrolü

* Mobil Vinç Periyodik Kontrolü

* Caraskal Periyodik Kontrolü

* Asansör Periyodik Kontrolü

* Forklift Periyodik Kontrolü

* Transpalet Periyodik Kontrolü

* Araç Kaldırma Lifti Periyodik Kontrolü

* Platform Periyodik Kontrolü

* İş Makinası Periyodik Kontrolü

* Huzbuğ Periyodik Kontrolü

* Trifor Periyodik Kontrolü

* (Sapan,Kilit,Mapa vs..)

Kazan ve basınçlı kapların periyodik kontrolleri

Basınçlı kaplar işyerlerinin vazgeçilmez araçlarıdır. Ancak uygun şekilde kullanılmadıklarında da ciddi tehlike kaynağı haline gelirler. Bu nedenle basınçlı kapların standartlara uygun imal edilmesi, doğru yerleştirilmesi, eğitimli kişilerce işletilmesi, ölçüm cihazlarının ve emniyet sistemlerinin çalışır durumda olması iş güvenliği açısından çok önemlidir. Ülkemizdeki iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı da bu cihazların yetkili teknik elemanlar tarafından en az yılda bir kez muayene ve test edilmesini zorunlu tutmaktadır.

Bu nedenle İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında yılda bir kez periyodik kontrollerinin yapılması gerekmektedir.

* Buhar Kazanı Periyodik Kontrolü

* Kalorifer Kazanı Periyodik Kontrolü

* Kızgın Yağ Kazanı Periyodik Kontrolü

* Kızgın Su Kazanı Periyodik Kontrolü

* Sıcak Su Kazanı Periyodik Kontrolü

* Hava Tankı ve Kompresör Periyodik Kontrolü

* Hidrofor Periyodik Kontrolü

* Genleşme Tankı Periyodik Kontrolü

* Otoklav Periyodik Kontrolü

* Kara Tankeri Periyodik Kontrolü

* Sıcak Su Kazanı Periyodik Kontrolü

* Sanayi Gazları Depolama Tankı Periyodik Kontrolü

* Tehlikeli ve Zararlı Maddeler Depolama Tankı Periyodik Kontrolü

Elektriksel ölçüm ve kontroller

Elektrik ile çalışan cihazlarda çeşitli sebeplerle oluşabilen kaçak akım ve gerilimler can ve mal emniyetini tehlikeye düşürebilmektedir. Topraklama, meydana gelebilecek bu çeşit bir hata durumunda, insan hayatını korumak amacıyla uygulanacak işlemlerden biridir. Cihaz gövdeleri yönetmeliklere uygun şekilde topraklanır ,gerekirse kaçak akım rölesi gibi ilave cihazlar ile sistem emniyeti artırılır. Bu sistemlerin güvenle ve sürekli kullanılabilmesi, oluşabilecek çeşitli hata ve bozulmaların zamanında tespit edilebilmesi için periyodik olarak kontrol ve testleri yapılmalı ve kayıt altına alınmalıdır.

Bu nedenle İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında yılda bir kez periyodik kontrollerinin yapılması gerekmektedir.

* Elektrik Tesisatı Kontrolleri

* Elektrik Panolarının Topraklama Ölçümü

* Makinaların Topraklama Ölçümü

* Jenaratör Topraklama Ölçümü

* Paratoner Topraklama Ölçümü

* Termal Kamera ile Tesisat Kontrolü

* Katotik Koruma Ölçümü

* Harmonik Ölçüm

Yangın tesisatı periyodik kontrolleri

Doğal afet sonucu oluşan ya da başka nedenlerden dolayı meydana gelen yangınlar için alınan önlemler vardır. Yaşam alanları ve kullanım alanlarının güvenliği için yangın tesisatları yenilenmiş ve geliştirilmiş ekipman kullanımı tercih edilmiştir. Bunun için yangın tesisatı periyodik kontrol incelemesi düzenli olarak yapılır ve kurulumu yapılan mekana göre kullanım düzeneği yerleştirilir. Periyodik kontrollerde alanında uzman ekipler ve kaliteli ekipmanları ile tespit edilen eksikler belirlenir ve onarım için çalışmalara başlanır.

Bu nedenle İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında yılda bir kez periyodik kontrollerinin yapılması gerekmektedir.

* Yangın pompaları

* Yangın dolapları

* Sprinkler (Yağmurlama sistemi)

* Yangın Boru tesisatı

* Yangın hortumları

* Hidrant sistemi

Havalandırma ve klima tesisatı periyodik kontrolleri

Yaşam ve çalışma alanınıza uygun olan farklı modellerde havalandırma tesisatı bulunmaktadır. Başlıca verilen havalandırma hizmetlerine bakıldığında; davlumbaz, lokal egzoz, konfor, duman ve hava hızı gibi varyasyonları bulunan sistemler için havalandırma tesisatı periyodik kontrolü iş güvenliği standartlarına uygun olarak yılda 1 kez yaptırılmalıdır. Can ve mal güvenliğini garanti altına almak ve kullanılan eşyalar, nefes aldığınız her yer için kurulan havalandırma tesisatlarında kontrol ve bakım belirli periyotlarda raporlanmalıdır. Evler, iş yerleri, restoranlar, hotel ve moteller, AVM ve diğer toplu alanlar için hava geçişlerini sağlayan tesisat döşemelerinin kontrolünün yapılması zorunludur.

Bu nedenle İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında yılda bir kez periyodik kontrollerinin yapılması gerekmektedir.

Endüstriyel rafların periyodik kontrolü

Zaman ve kullanıma bağlı yorulma, raf konfigürasyonundaki değişiklikler, ve çarpma kaynaklı hasarlar raf taşıma kapasitesinin düşmesine ve kaza ihtimalinin artmasına sebep olur.

TS EN 15635 standardına göre endüstriyel rafların kontrolünün senede en az bir kez uzman denetçi tarafından yapılması gerekmektedir. Yine aynı standarda göre firma içi kontrollerinin haftalık veya risk analiziyle belirlenecek periyodlarda eğitimli bir personel (PRSES) tarafından yapılması gerekmektedir.

Endüstriyel raflar iş ekipmanı sınıfına girdiğinden İş Ekipmanlarının Kullanımında Sağlık ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği’ne göre periyodik kontrolleri yılda 1 kez yaptırılmalıdır.

İskele sağlamlık periyodik kontrolü

İskele sistemi işçilerin görevlerini gerçekleştirebilmeleri için zemin seviyesinden yüksekte olmalarına izin veren, bir inşaat alanında olması gereken geçici çalışma platformudur. İskele sisteminin üç temel tipi vardır ve her birinin farklı avantajları ve dezavantajları bulunur. En yaygın olanı toprağa bağlı kutuplar ve çerçeveler tarafından desteklenen yüksek metal platformlarını destekleyen bir platform sistemidir. Daha sonra, halatlar kullanılarak bir binanın asılı platformu süspanse iskelesi ile donatılır. Son olarak, yükseltilmiş yapıda rahat hareket etmek için kasnaklar veya mekanik yöntemlerle yüksekliği ayarlanabilen iskele sistemi yer alır. Desteklenen bir platform sisteminin bileşenleri uzun yıllar yeniden kullanılabilir. Bu birimlerde artan verimlilik ilk satın alma veya kiralama maliyetlerinde yeterli olsa da sonrada teknolojik gelişmelere uyulmadığı için telafisi olmayan sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında her 6 ayda bir periyodik kontrollerinin yapılması gerekmektedir.

Tezgah ve makinelerin periyodik kontrolleri

İşveren ’in çalışanların işle ilgili sağlık ve güvenliğini sağlamakla, işyerinde alınan iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerine uyulup uyulmadığını izlemekle, denetlemekle ve uygunsuzlukların giderilmesini sağlamakla ve risk değerlendirmesi yapmakla veya yaptırmakla yükümlü olduğunu belirtir. İşyeri dışındaki uzman kişi ve kuruluşlardan hizmet alınması, işverenin sorumluluklarını ortadan kaldırmaz hükmü de yer almaktadır.

Bu nedenle İş Sağlığı ve Güvenliği kapsamında her 6 ayda bir periyodik kontrollerinin yapılması gerekmektedir.

* Makine Tezgahlarının Periyodik Kontrolü

* Preslerin Periyodik Kontrolü

* Fabrika, atölyelerde bulunan çalışanların kullanması esnasında elektriğe bağlı olarak çalışan bütün tezgahvbnin periyodik kontrolü