Mobil sağlık hizmetleri
Çalışanların sağlık kayıtları işe giriş itibariyle ve belirtilen kanuni aralıklarla yapılması ve kayıt altına alınması esastır. Sağlık kontrollerinin zamanında yapılması ve gerekli önlemlerin alınması oluşacak problemlerin önüne geçilmesini sağlayacaktır ve anlaşmalı labaratuvarlarımız ve mobil araçlarımızla gerekli tetkikler yapılarak iş günü kaybınında önüne geçilecektir.
Mobil sağlık aracıyla verdiğimiz hizmetler:

Laboratuar hizmetleri
Konya Dinamik Ortak Sağlık Güvenlik Birimi olarak siz müşterilerimizin tüm tetik ve sağlık testlerini en hızlı ve güvenilir şekilde hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Hizmetlerimiz arasında;
* Kan sayımı (Hemogram)
* Tam idrar tahlili (T.İ.T.) * Karaciğer fonksiyon testleri LDH GGT SGOT SGPT * Toksikolojik tetkikler Kanda kurşun İdrarda kurşun * Böbrek fonksiyon testleri Üre Ürik Asit Kreatinin * Serolojik tetkikler : Anti HBs HBsAg Anti HCV HIV 1+2 ve Diğer Hepatit * Toksikolojik tetkikler İdrarda/Kanda Kurşun * İdrarda/kanda toluen, fenol, valin mandalik asit, hippurik asit vs
Odyometri
Odyometri, hastada işitme kaybının varlığı araştırıldığı İşitme Testidir. İşyeri Hekimleri, odyometri denen inceleme teknikleri aracılığıyla işitme kaybının nedenlerini saptayabilir. SSK Kanunu Sağlık İşlemleri Tüzüğü?ne göre; kanunla sağlanan yardımlardan yararlanabilmek için sigortalının meslek hastalığına sebep olan işinden fiilen ayrıldığı tarih ile meslek hastalığının meydana çıktığı tarih arasında geçecek azami süreye "Yükümlülük Süresi" denir. Gürültü sonucu işitme kaybı teşhisi için yükümlülük süresi kanunda 6 ay olarak ön görülmüştür.

Portör muayenesi
Portör denilen taşıyıcılar; hastalığı bulaştırabilme özelliğinde olan, ancak kendileri hastalık belirtilerini gösteremeyen kişilerdir. Portör muayenesi, 3 ayda bir yapılması zorunlu fiziki muayene olup, İşyeri Hekimi olan işletmelerde çalışan personelin muayenesi hekim tarafından, İşyeri hekimi olmayan işletmelerde çalışan personelin muayenesi Belediye tabiplerince veya hükümet tabiplerince ücretsiz olarak yapılmaktadır. Bu muayeneyi yapan hekim, gerek gördüğü takdirde portör muayenesine esas laboratuar tetkiklerini daha sık talep edebilir.
* Gaita Kültürü (Salmonella ve Shigella yönünden, en az yılda bir)
* Dışkının mikroskobik incelenmesi (Entamoeba, histolytica kistleri, giardia lamblia kistleri ve helmint yumurtaları yönünden, en az altı ayda bir) * Boğaz ve Burun Kültürü (Staphylococcus aureus yönünden,en az yılda bir) * Akciğer Grafisi (Tüberküloz yönünden, en az yılda bir) * El kültürü (yılda bir) * Hepatit B Taraması (3 ayda bir) * El kültürü (yılda bir) * Hepatit B aşısı (isteğe bağlı)
Tetkiklerin işe yeni başlayanlarda, işe giriş muayenesi ile birlikte; çalışanlarda ise periyodik portör taraması şeklinde yapılması ve neticelerine göre etkili bir surveyans sistemi uygulanarak laboratuvarlarda ve kliniklerde tanısı konulup, taşıyıcılık özelliği olan enteropatojenlerle ilgili kaynak ve bulaşma yolları çalışmaları yapılmalıdır. Taşıyıcılığı tespit edilenlerin geçici işten uzaklaştırılması veya işyerinde yaptığı işin geçici olarak değiştirilmesi de dahil olmak üzere hastalık yayılımını engelleyecek önlemler alınmalıdır.