İş güvenliği hukuk danışmanlığı

İşletmeler, haklı oldukları davaları hukuka uygun usuller üzerinden tanzim edilmiş evrakları içeren bir altyapı çalışması yaparak kazanabilirler.

İş güvenliği hukuk danışmanlığı

30 yılı aşkın bir süre çalışma hayatına yön veren 1475 sayılı iş yasası, değişen ve gelişen ekonomik ve sosyal hayatın gereklerini karşılayamaz hale gelmiş olmasının yanı sıra Avrupa Birliği uyum sürecinde, bu konuda da duyulan gereklilik nedeniyle, yeniden düzenlenmiş ve 4857sayılı (yeni) iş yasası yürürlüğe konmuş bulunmaktadır.

4857 Sayılı Kanun olan İş Hukuku Mevzuatı 2003 senesinde yayınlanmış olup, tüm çalışanları korumak ve istihdam sağlayan işverenlere yüklenmiş olan usulüne uygun yazılı ispat tutanağı mecburiyetiyle, çalışan işçi ve personellerin davaları ile birçok istihdam sağlamış işvereni yüklü miktarlarda tazminatlarla yüz yüze bırakmaktadır.

Yenilenen bu iş yasası, temel esprileri bakımından çok önemli özellikleri de beraberinde iş hayatına getirmiştir. İşçilere "iş güvencesi" sağlanması, çalışma şekillerinin –verimliliğin kollandığı- farklı modellerle yürütülmesi, "iş sözleşmelerinin yeni formları, kısa çalışma ödeneği" v.s. gibi örneklenecek özellikler, işverenler açısından, insan kaynaklarının yeni bir anlayışla yeniden, etkin ve doğru yöntemlerle uygulanmasını kaçınılmaz bir zarurete dönüştürmüştür.